Spetses

Spetses er den sydligste græske ø i De Saroniske Øer tæt på Athen. Spetses er på 22 km², og har 3.800 indbyggere. Hovedbyen/Havnebyen hedder Spetses.

Øen har ingen lufthavn. Man kan sejle til øen via Kosta, Piræus eller Peloponnes.

Man har fundet arkæologiske fund på Spetses fra 2000 f.Kr.

Siden antikken har Spetses været underlagt romersk electric shaver repair, byzantinsk , venetiansk samt osmannisk overhøjhed. Øen havde en central rolle under Den græske uafhængighedskrig i 1820’erne water resistant cover.

I antikken blev øen kaldt for Pytioussa , “Pinjeøen”, eftersom øen var overdækket af pinjeskov. Sit nuværende navn fik øen af venetianere som kaldte øen Isla di Spezzie vacuum meat tenderizer, “Duftenes ø”. Det samme træ gjorde også at Spetses havde en vigtig funktion i antikkens søfart. Skibsindustrien decimerede dog skoven kraftigt i 1600- og 1700-tallet, da også mange af de historiske bygninger som findes på øen opførtes. Meget af vegetationen i dag udgøres af den skov som er blevet genplantet i 1900-tallet running mobile phone holder.

Koordinater: