Kūh-e Mandalī Kereshkī

Kūh-e Mandalī Kereshkī (persiska: کوه مندلی کرشکی) är ett berg i Iran. Det ligger i provinsen Fars, i den centrala delen av landet, 700 km söder om huvudstaden Teheran. Toppen på Kūh-e Mandalī Kereshkī är 2 824 meter över havet, eller 101 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 1 wholesale diabetic socks,9 km.

Terrängen runt Kūh-e Mandalī Kereshkī är huvudsakligen kuperad, men söderut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 842 meter över havet, 11,1 km sydost om Kūh-e Mandalī Kereshkī. Runt Kūh-e Mandalī Kereshkī är det ganska tätbefolkat, med 60 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Seyyedān, 13 what does meat tenderizer do,0 km väster om Kūh-e Mandalī Kereshkī. Omgivningarna runt Kūh-e Mandalī Kereshkī är i huvudsak ett öppet busklandskap. I trakten runt Kūh-e Mandalī Kereshkī finns ovanligt många namngivna berg och dalar.

Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 18 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 31 °C, och den kallaste är januari, med 0 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 290 millimeter. Den regnigaste månaden är januari, med i genomsnitt 71 mm nederbörd, och den torraste är juni goalkeeper clothing, med 1 mm nederbörd.