Ronde van Italië 2012/Eenentwintigste etappe

De eenentwintigste etappe van de Ronde van Italië 2012 werd verreden op 27 mei. De etappe voerde het peloton in een individuele tijdrit over 28 kilometer door de Italiaanse stad Milaan.

Kort voor de start werd bekendgemaakt dat de tijdrit met 2 km werd ingekort naar 28 km eco friendly glass water bottles. Marco Pinotti won de tijdrit running belt for women, maar alle aandacht ging naar de eerste twee in het klassement. Met spanning werd immers uitgekeken naar de prestaties van Ryder Hesjedal en Joaquím Rodríguez. Uiteindelijk wist Hesjedal Rodríguez van het hoogste schavotje te stoten en de roze trui definitief te omgorden. Met een schitterende vijfde plaats in de tijdrit kwam Thomas De Gendt toch als derde op het podium en wist zo Michele Scarponi achter zich te houden.

1e etappe · 2e etappe · 3e etappe · 4e etappe · 5e etappe · 6e etappe · 7e etappe · 8e etappe · 9e etappe · 10e etappe · 11e etappe · 12e etappe · 13e etappe · 14e etappe · 15e etappe · 16e etappe · 17e etappe · 18e etappe · 19e etappe · 20e etappe · 21e etappe

Startlijst · Eindstanden · Afbeeldingen