Buković (ort i Kroatien)

Buković är en ort i Kroatien. Den ligger i länet Zadars län, i den södra delen av landet meat tenderising, 200 km söder om huvudstaden Zagreb. Buković ligger 225 meter över havet och antalet invånare är 526.

Terrängen runt Buković är platt söderut t shirt football, men norrut är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är Jurišinka, 674 meter över havet, 11,1 km nordost om Buković. Runt Buković är det glesbefolkat, med 8 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Benkovac, 0,86 km väster om Buković. Trakten runt Buković består till största delen av jordbruksmark. I trakten runt Buković finns ovanligt många namngivna kullar.

Medelhavsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 26 °C, och den kallaste är januari, med 2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 444 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 216 mm nederbörd, och den torraste är augusti jaccard meat tenderiser, med 40 mm nederbörd.