Frits Goedgedrag

Frits Martinus de los Santos Goedgedrag (Oranjestad, 1 november 1951) was de eerste gouverneur van Curaçao. Goedgedrag volgde op 1 juli 2002 Jaime Saleh op als gouverneur van de Nederlandse Antillen. Hij bleef dit tot 9 oktober 2010, het moment waarop de Nederlandse Antillen als land werden opgeheven. Tussen 1992 en 1998 was hij gezaghebber van Bonaire.

Goedgedrag weigerde in 2003 de winnaar van de verkiezingen Anthony Godett een formatieopdracht te geven. Tegen Godett liep een justitieel vooronderzoek wegens fraude en corruptie, en dit zou inderdaad later tot een veroordeling leiden. Godett schoof daarop zijn zuster Mirna Louisa-Godett naar voren, die wel de goedkeuring van Goedgedrag kreeg.

Op 27 september 2012 moest hij met spoed in het buitenland naar het ziekenhuis vanwege hartklachten. Op 22 oktober 2012 bood Goedgedrag om gezondheidsredenen zijn ontslag aan bij koningin Beatrix en in november nam hij afscheid. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd in november 2013 opgevolgd door Lucille George-Wout nadat de functie een jaar waargenomen was door Adèle van der Pluijm-Vrede.

In mei 2013 werd Goedgedrag benoemd tot lid van de Raad van State in buitengewone dienst.

Piet Hein Donner (vice-president) · Bart Jan van Ettekoven (voorzitter Afdeling bestuursrechtspraak) · Jaap Polak · Hanna Sevenster · Winnie Sorgdrager · Yvonne Timmerman-Buck · Ben Vermeulen · Sylvia Wortmann
Staatsraad: C.H.M. van Altena · A best water bottles.F.P. Bakker* · P.B.M.J. van der Beek-Gillessen · P.J.C.M. van den Berg · A.W handheld running bottle.M. Bijloos · H. Bolt* · C.J. Borman · D.J.C. van den Broek · P.J.J. van Buuren · E.J. Daalder · W.D.M. van Diepenbeek · J.Th. Drop · J.J. van Eck · M.W.C. Feteris* · J. Franssen · F.M. d.l.S. Goedgedrag* · J.W. van de Gronden* · J.A. Hagen · G.J.J. Heerma van Voss · F.D. Van Heijningen · E. Helder · A.B.M. Hent · J. Hoekstra · G.M.H. Hoogvliet · S.J.E. Horstink-von Meyenfeldt · J. de Hullu* · J.J.M. Jansen · G.T.J.M. Jurgens · L.A red football uniforms.D. Keus* · N.S.J. Koeman · R.J. Koopman* · J. Kramer · J.C. Kranenburg · H.G. Lubberdink · A.P.W. Melkert* · F.C.M.A. Michiels · E.A. Minderhoud · M. van der Nat · R.J.J.M. Pans · M.G.J. Parkins-de Vin · B.P.M. van Ravels · G.N. Roes* · J.A.W. Scholten-Hinloopen · B.J. Schueler · T.G.M. Simons* · Th.C. van Sloten · D.A.C. Slump · G. Snijders* · R. van der Spoel · E. Steendijk · H. Troostwijk · R.J.M. van den Tweel · R. Uylenburg · H.C.P. Venema* · N. Verheij · L.F.M. Verhey · R.J.G.M. Widdershoven* · G. van der Wiel · C.M. Wissels · R. van Zwol   (* betekent in buitengewone dienst)
Staatsraad van het Koninkrijk: vacant