Hirokazu Kanazawa

Kancho Hirokazu Kanazawa (金澤 弘和) (født 1931 i Japan) er en verdenskendt shotokan-karateinstruktør.

Kanazawa trænede judo i sine yngre år, men da han startede på universitetet, begyndte han sin karatetræning under Masatoshi Nakayama lemon lime squeezer, tidligere chefinstruktør i JKA, mens han engang imellem trænede under Gichin Funakoshi.

Efter kun halvandet år opnåede han graden Shodan, efterfulgt tre år senere af graden Nidan, og han blev Sandan i 1956. I 1957 stillede han op i All Japan Karate Championship glass bottle water cooler, hvor han vandt finalen med en brækket hånd.

Han gennemgik også JKA-instruktørprogrammet med succes og blev sendt til Hawaii meat tenderizers natural, hvor han blev chefinstruktør i landet

Real Madrid Club de Fútbol Away JESE 20 Jerseys

Real Madrid Club de Fútbol Away JESE 20 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

. Fem år senere blev han dog i 1966 sendt til Storbritannien, hvor han måtte starte forfra med at popularisere karate. Det var under hans ophold i Storbritannien i 1966 han blev givet graden 6.Dan, og han fik hurtigt opbygget et godt rygte. I 1967 blev udnævnt til chefinstruktør for JKA Europe, en position han beholdt i lang tid.

Med graden 7.dan i 1977 valgte Kanazawa at starte et nyt kapitel og forlod JKA, og etablerede SKIF – en organisation som i store træk er vokset til omkring to millioner medlemmer. Organisationens succes skyldes formentligt Kanazawas personlige succes.

Kanazawa har udover aktiv karateudøver skrevet bøger om shotokan-karate: