Kūh-e Kolāh (berg i Iran)

Kūh-e Kolāh (persiska: کوه کلاه) är ett berg i Iran. Det ligger i provinsen Lorestan, i den västra delen av landet, 400 km sydväst om huvudstaden Teheran. Toppen på Kūh-e Kolāh är 1 961 meter över havet.

Terrängen runt Kūh-e Kolāh är huvudsakligen kuperad, men österut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 2&nbsp how to tenderize cooked pork;408 meter över havet, 3,3 km nordost om Kūh-e Kolāh. Runt Kūh-e Kolāh är det ganska tätbefolkat, med 72 invånare per kvadratkilometer callus shaver. Närmaste större samhälle är Darmareh, 14,1 km sydost om Kūh-e Kolāh. Trakten runt Kūh-e Kolāh består i huvudsak av gräsmarker. I trakten runt Kūh-e Kolāh finns ovanligt många namngivna berg insulated thermos bottle, vattenkällor och dalar.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 20 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 34 °C, och den kallaste är januari, med 4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 509 millimeter. Den regnigaste månaden är januari, med i genomsnitt 96 mm nederbörd, och den torraste är september, med 1 mm nederbörd.