‘Aïn Tefachna

Aïn Tefachna är en källa i Algeriet. Den ligger i provinsen Batna shaver ratings, i den norra delen av landet youth team uniforms, 280 km sydost om huvudstaden Alger. ‘Aïn Tefachna ligger 873 meter över havet.

Terrängen runt ‘Aïn Tefachna är kuperad åt nordost glass from bottle, men åt sydväst är den platt. Den högsta punkten i närheten är 1 117 meter över havet, 1,3 km norr om ‘Aïn Tefachna. Runt ‘Aïn Tefachna är det ganska tätbefolkat, med 93 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Boumagueur, 12,2 km nordväst om ‘Aïn Tefachna. Trakten runt ‘Aïn Tefachna består till största delen av jordbruksmark. I trakten runt ‘Aïn Tefachna finns ovanligt många namngivna vattenkällor.

Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 19 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 7 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 262 millimeter. Den regnigaste månaden är mars, med i genomsnitt 37 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 6 mm nederbörd.